Staňte se fanoušky kosmetiky Atok na Facebooku. Klikněte na TO SE MI LÍBÍ a získejte informace o slevách, nových produktech a cenné kosmetické rady.

Rostlinný olej ricinový

Rostlinný olej ricinový

Rostlinný olej s vyšší hustotou se slabší vstřebatelností. Udržuje přirozenou vlhkost pokožky, zjemňuje.

Dostupnost: Skladem

Již od 97,19 Kč

* Povinná pole

Přidat položky do košíku

Detailní popis produktu

INCI:
Ricinus communis

Kvalita:
Lisovaný za tepla.

Účel použití:
K ošetřování pokožky.

Doporučení:
Přidává se do masážních preparátů pro zvýšení jejich hustoty a zpomalení vstřebávání (například při relaxační masáži), je vhodný k péči o vlasovou pokožku a řasy. V kosmetice se také uplatňuje jako rozpouštědlo pigmentů.

Popis:
Rostlinný olej s vyšší hustotou se slabší vstřebatelností.

Účinky:
Udržuje přirozenou vlhkost pokožky, zjemňuje.

Fyzikální vlastnosti:
Čirá až světle žlutá olejovitá kapalina, relativní hustota při 20 °C - cca 0,960 g/cm3.

Hlavní složky:
Nenasycené mastné kyseliny - hlavní podíl kyselina ricinoolejová, vitaminy.

TIP:
Při tvorbě individuálních receptur je třeba dodržovat bezpečné dávkování - viz Doporučené koncentrace éterických olejů a směsí v rostlinných základech.

Další informace

výrobce Cosmetics ATOK International s.r.o.
vůně téměř neznatelná